20 Temmuz 2010 Salı

Nedir seni kısıtlayan şey?

Herkes birşeylerden kaçıyor, yapmak istiyor yapamıyor!

Insan doğası gereği özgür yaşamak isteyen bir canlıdır tabi istisnaları bu genellemeye herzamanki gibi dahil etmiyorum.

Peki nedir bu özgürlük dediğimiz olgu? Gözlemlediğim kadarıyla bir çok insan yapmak istediği şeyleri belirli olguları yıpratmamak, toplumun tabularını yıkmamak için yapmıyor ve içine atıyor. Bu durum insanı ister istemez çelişkilere ve farketmesenizde hafif depresyonlara itebiliyor.

Şu örnekle kısaca açıklayalım, yaptıklarınız arabanın ön tekerlekleri olsun, yapmak isteyipte yapamadıklarınız ise arka tekerlekler olsun. Yaptıklarınız ileri doğru gitmeye çalışırken, yapamadıklarınız arkaya doğru gitmek isterse hem ilerleyemezsiniz hemde belli bir süreden sonra bazı arızalarla karşı karşıya kalırsınız.

Kısacası içinizdeki karakterle, yansıttığınız karakter arasında uçurumlar varsa, bu durum hem sizi yıpratır, hemde zamanla sizi mutsuzluğa ve umutsuzluğa iter.

Peki insanlar neden yapmak istediklerini yapmazlar, cevap basit aslında, klişeler, doğru sandığınız yanlış öğretiler. Genelde içindeki duyguları harekete dönüştüremeyen insanların kurdukları cümleler şu yöndedir.

- Ama nasıl açıklarım?
- Arkadaşlarım nasıl yorumlar?
- Bana gülerler.
- Dalga geçerler.
- Komik duruma düşebilirim.
- Rezil olurum.
- Utanırım.
- Antipatik gözükürüm. vs.

bu ve buna benzer kendini kötü hissettirecek olaylara maruz kalmaktan korkarlar.

Mutlu olmak için egolarınızı bir kenara bırakın, yaptığınız iş, statünüz, aile çevreniz ne olursa olsun mutlu olacağınıza inandığınız bir hareketi/düşünceyi sırf elalem ne der yüzünden erteliyor yada geciktiriyorsanız, siz özgür ve özgüvensiz bir insansınız demektir.

Istiklal'de yürürken çalan müzikte göbekmi atmak istiyorsun? kız arkadaşınla dansmı etmek istiyorsun, 2 saniye bile düşünme hemen harekete geç, sevdiğinemi açılamıyorsun yarını göremeyebilirsin hemen harekete geç emin olun kaybeden siz olamaycaksınız.

Egolarımızı ve kendimizi kahkalardan koruyan o asalet zırhını bir kenara bırakın ve hayattan zevk almaya bakın. Kimse size yarını garanti edemez.

3 gün sonra ölmeyeceğinizin garantisini kimse veremiyorsa eğer, kimsenin kahkahası yüzünden kendinizi zincirlere hapsetmeyin.

Çıkartın ego şapkanızı ve kurtulun zincirlerinizden başkasının tercih ettiği veya övdüğü asil hayatı değil, kendinizi iyi hissedebileceğiniz bir hayat yaşayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder